فوت کوزه گری لوبیا پلو بدون گوشت و گیاهی خوشمزه رو بلدی؟

به گزارش وبلاگ خوراکی، لوبیا پلو از جمله غذاهای پرطرفدار و اصیل ایرانی است که می توان آن را با مواد متنوعی درست کرد. لوبیا پلو بدون گوشت و مرغ یک خوشمزه گیاهی و ساده است. لوبیا پلو گیاهی اگر با سویا درست گردد به عنوان یک غذا با سویا و بدون گوشت هم برای و هم برای پرطرفدار است. در این مقاله از در مجله خبرنگاران به آموزش طرز تهیه لوبیا پلو وگن به صورت دمی و آبکش می پردازیم. بعلاوه فوت کوزه گری لوبیا پلو بدون گوشت خوشمزه به عنوان یک را هم به شما خواهیم گفت.

فوت کوزه گری لوبیا پلو بدون گوشت و گیاهی خوشمزه رو بلدی؟

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
لوبیا سبز300 گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی پوره شده4 عدد بزرگ
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
پودر سیر و دارچینبه مقدار لازم
روغن مایع سرخ کردنیبه مقدار کافی
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار دلخواه
ماست و ترشی دلخواهبرای سرو لوبیا پلو

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه لوبیا پلو بدون گوشت: 40 الی 60 دقیقه

مقدار کافری موجود در هر 100 گرم لوبیا پلو بدون گوشت: حدود 195 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت و مرغ

لوبیا پلو گیاهی مثل و از جمله رسپی های خوشمزه لوبیا پلو است که در بعضی شهرها به آن استانبولی پلو با لوبیا سبز هم می گویند.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت، برنج را به خوبی بشویید و برای 2 الی 3 ساعت در آب نمک بخیسانید. سپس، لوبیاها را به دقت بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سر و ته لوبیا سبز شسته شده را با چاقو جدا کنید و لوبیاها را در ابعاد میانه (به مقدار یک بند انگشت یا کوچک تر) برش بزنید.

اگر به لوبیا سبز تازه دسترسی ندارید می توانید از لوبیا سبز منجمد شده بهره ببرید. در این صورت، باید بسته لوبیا سبز را در بشقاب مناسبی بگذارید و برای چند ساعت در طبقه پایین یخچال قرار دهید تا یخ آن باز گردد.

گوجه فرنگی ها را هم بشویید و پوست بگیرید. سپس، گوجه های بدون پوست را با یاری گوشت کوب برقی، رنده یا دستگاه غذاساز کاملا پوره کنید. سیر را هم پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی و لوبیا سبز منجمد می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت چرخ نموده، تابه مناسبی را روی حرارت میانه بگذارید و مقداری روغن در تابه بریزید. چند لحظه صبر کنید تا روغن داغ گردد. سپس، پیازهای نگینی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

در ادامه سیر رنده شده را نیز به پیازهای طلایی اضافه کنید. این ترکیب را هم بزنید تا عطر سیر آزاد گردد. در ادامه، مقداری نمک و زردچوبه را نیز به سیر و پیاز اضافه کنید و هم بزنید.

برای خرید روغن، پیاز داغ آماده، سیر داغ آماده، نمک و زردچوبه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: مایه لوبیا پلو گیاهی را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو ساده، قطعات لوبیا سبز را نیز به تابه حاوی پیاز و سیر اضافه کنید. این ترکیب را هم بزنید تا لوبیاها نیز کاملا تفت داده شوند و آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس، مقداری پودر سیر ()، فلفل سیاه و پودر دارچین را نیز به این ترکیب اضافه کنید. افزودن پودر سیر و دارچین موجب رفع شدن طعم خامی لوبیاها و خوشمزه تر شدن مایه لوبیا پلو می گردد.

برای خرید پودر سیر، فلفل سیاه و پودر دارچین می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: پوره گوجه فرنگی و رب گوجه را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت، ابتدا رب گوجه فرنگی (را در تابه حاوی مایه لوبیا پلو بریزید و برای مدتی تفت دهید تا رنگ باز کند. سپس، پوره گوجه فرنگی را نیز به باقی مواد اضافه کنید. این ترکیب را به مقدار ای تفت دهید تا پوره گوجه فرنگی هم آب اضافی خودش را از دست بدهد و نسبتا غلیظ گردد.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مایه لوبیا پلو بدون گوشت را بپزید

حالا، به مقدار یک لیوان فرانسوی دسته دار آب جوش در تابه حاوی مایه لوبیا پلو بریزید. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا مواد داخل تابه ظرف نیم ساعت به آرامی بپزند و مایه لوبیا پلو گیاهی کاملا جا افتاده گردد.

مرحله ششم: برنج را بجوشانید

پس از گذشت 2 الی 3 ساعت (بسته به نوع برنج)، برنج شما کاملا خیس خورده و برای جوشاندن آماده شده است. بنابراین، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب نموده و مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید.

به محض جوشیدن آب، برنج خیس خورده را در قابلمه بریزید و حدود 7 الی 10 دقیقه صبر کنید تا سطح دانه های برنج نرم گردد. توجه داشته باشید که مغز برنج همچنان باید سفت و دندان گیر باقی بماند (سطح روی برنج نرم و مغز آن سفت باشد) تا لوبیا پلو شفته نگردد.

مرحله هفتم: برنج را آبکش کنید

حالا، برنج را در سبد بریزید و زیر آب گرم بگیرید تا کاملا آبکشی گردد. سپس، سبد را برای چند دقیقه به حال خود بگذارید تا آب اضافی برنج کاملا خارج شده و برای دم کردن آماده گردد.

مرحله هشتم: لوبیا پلو بدون گوشت را دم کنید

پس از اطمینان از پخت و جا افتاده شدن مایه لوبیا پلو، قابلمه مناسبی را روی حرارت میانه بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. کف قابلمه را با دلخواه خود بپوشانید. سپس، یک لایه برنج را روی ته دیگ بریزید. مقدار کمی پودر دارچین را هم به برنج اضافه کنید.

در ادامه، مقداری از مایه لوبیا پلو را روی برنج بریزید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که برنج و مایه لوبیا پلو تمام شوند، لایه آخر باید برنج باشد. حالا، درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید. پس از بخار کردن و داغ شدن قابلمه، حرارت را ملایم نموده و حدود 45 الی 60 دقیقه صبر کنید تا لوبیا پلوی گیاهی شما کاملا دم بکشد و ته دیگ آن هم آماده گردد.

مرحله آخر: لوبیا پلو بدون گوشت را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، لوبیا پلو بدون گوشت را در ظرف سرو بریزید و با مقداری زعفران دم نموده غلیظ تزیین کنید. شما می توانید این غذای گیاهی خوشمزه را با انواع شور،، یا ماست () نوش جان کنید.

برای خرید زعفران، انواع ترشی و انواع شور می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه لوبیا پلو بدون گوشت با سویا

طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت با سویا هم درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا گفتیم. با این تفاوت که باید 200 گرم سویا را هم به مدت نیم ساعت در آب بخیسانید. سپس، سویا را آبکشی نموده و با پیاز داغ تفت دهید. بقیه مراحل درست کردن لوبیا پلو گیاهی را مثل بالا دنبال کنید.

برای خرید می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت

  • در صورت تمایل، می توانید لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت را به صورت دمی آماده کنید. برای این منظور، باید مایه لوبیا پلو را پس از کشیده شدن آب برنج به قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را به آرامی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر ترکیب شوند. روش تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده دمی (کته) هم به همین شکل است.
  • در صورت تمایل، می توانید پوره گوجه فرنگی را از دستور بالا حذف کنید و فقط از مقدار بیشتری رب گوجه بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری هویج نگینی و سیب زمینی نگینی را نیز سرخ نموده و به مایه لوبیا پلو بدون گوشت اضافه کنید.
  • در طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت می توانید از سبزی های معطر تازه یا خشک بهره ببرید. اگر از سبزی معطر تازه استفاده می کنید، بهتر است قبل از استفاده، کمی آن را در روغن یا کره تفت دهید.
  • اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، آن را بعد از آبکش یا دم کردن برنج، روی لوبیا پلو بریزید. سعی کنید از سبزی خشک زیاد استفاده نکنید تا طعم غذا به تلخی نزند.
  • برترین سبزی برای معطر کردن لوبیاپلو، ترخون، تره، کمی گشنیز و جعفری است.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری نخود فرنگی پخته شده یا کنسرو نخود فرنگی را نیز به ترکیبات لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت اضافه کنید.
  • اضافه کردن مقداری قارچ تفت داده شده به مایه لوبیای پلو بدون گوشت هم مرسوم است.
  • در صورت امکان، به جای آب جوش می توانید یک لیوان آب قلم، استاک گوشت یا استاک مرغ (طرز تهیه استاک) به مایه لوبیا پلو اضافه کنید.
  • فوت کوزه گری و راز خوشمزه شدن لوبیا پلو استفاده از ادویه های مناسب لوبیا پلو است. برای طعم دهی بیشتر در طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت می توانید از ادویه های دیگر مثل زنجبیل، زیره، پودر پاپریکا و کاری هم بهره ببرید. طرز تهیه ادویه مخصوص لوبیا پلو را بلد هستید؟

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن لوبیا پلو بدون گوشت

طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت دو نفره چگونه است؟

طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت برای 2 نفر هم درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا گفتیم. با این تفاوت که باید مقدار مواد لازم برای تهیه این غذا را نصف مقدار ذکر شده در نظر بگیرید.

فوت کوزه گری خوشمزه شدن لوبیا پلو چیست؟

اگر سوال شما هم این است که چطور لوبیا پلو را خوشمزه درست کنیم باید بگوییم فوت کوزه گری و راز خوشمزه شدن لوبیا پلو استفاده از ادویه مخصوص لوبیا پلو است. بعضی هم لوبیا پلو با گوشت یا بدون گوشت را با برنج دودی درست می نمایند که یکی از رازهای خوشمزه و لذیذ شدن طعم لوبیا پلو با لوبیا سبز است.

لوبیا پلو بدون گوشت با لوبیا قرمز خوشمزه میشه؟

جالب است بدانید، لوبیا پلو بدون گوشت را با لوبیا قرمز هم درست می نمایند. برای تهیه این غذای گیاهی خوشمزه، ابتدا باید لوبیا قرمز را کاملا بپزید و با ادویه هایی مانند دارچین، زردچوبه، زیره و فلفل مزه دار کنید. سپس، ترکیب لوبیا قرمز پخته شده با پیازچه، کرفس و دیگر سبزیجات تازه دلخواه را لابه لای برنج آبکش شده بریزید و دم کنید.

منبع: افق کوروش

به "فوت کوزه گری لوبیا پلو بدون گوشت و گیاهی خوشمزه رو بلدی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت کوزه گری لوبیا پلو بدون گوشت و گیاهی خوشمزه رو بلدی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید