3 نشانه مهم سکته مغزی

به گزارش وبلاگ خوراکی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی در ماه جاری، گفت: کج شدن صورت، اشکال در صحبت کردن و ضعف و بی حسی ناگهانی دست سه نشانه مهم بروز سکته مغزی است.

3 نشانه مهم سکته مغزی

به گزارش فارس، مسعود مهرپور، رئیس انجمن سکته مغزی در نشست خبری با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی، گفت: این کنگره از 24 تا 26 آذرماه به صورت حضوری، مجازی برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه سکته مغزی دومین عامل مرگ در کشور های در حال توسعه است، گفت: در جهت پیشرفت و درمان سکته مغزی با روش های نو هستیم و میزان مرگ مبتلایان به سکته مغزی کاهش داشته، به طوری که این میزان در کشور های پیشرفته زیاد بوده، اما در کشور های در حال توسعه، اولین عامل ناتوانی در بزرگسالان است.

مهرپور با اشاره به تفاوت سکته مغزی با سکته قلبی، گفت: در سکته مغزی بیشتر لختگی خون ایجاد شده و 20 درصد نیز مربوط به خونریزی در مغز است و بهترین کار این است که فرد دچار سکته مغزی را از طریق اورژانس در اولین فرصت به مراکز درمانی انتقال دهیم.

وی با تأکید بر اینکه حتی دادن یک قرص آسپرین به فرد دچار سکته مغزی شده بدون نظر پزشک صلاح نیست، اضافه کرد: چرا که ممکن است فرد دچار خونریزی مغزی شده باشد.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران تأکید کرد: در مواجهه با فرد دچار سکته مغزی شده باید مواظب باشیم تا به آن آسیب وارد نشود؛ اقدام درمانی خاصی نمی خواهد و بهترین کار تماس با اورژانس است.

مهرپور با بیان اینکه در هر دقیقه ممکن است 2 میلیون سلول مغزی در فرد دچار سکته مغزی شده از بین برود، گفت: این موضوع قابل درمان است؛ به شرطی که فرد قبل از 2، 3 ساعت سکته به مرکز درمانی انتقال داده شود.

وی کج شدن صورت، اشکال در صحبت کردن و ضعف و بی حسی ناگهانی دست را سه نشانه مهم بروز سکته مغزی مطرح نمود و گفت: باید سکته مغزی را جدی گرفت و افرادی که دچار سکته مغزی شده اند عوارض کرونا و شدت آن در چنین افرادی شدیدتر بوده، در نتیجه باید حتماً واکسن کرونا را تزریق کنند؛ چرا که بیماری کرونا تا حدی می تواند عوارض سکته مغزی را افزایش دهد و نباید از ترس کرونا درمان سکته خود را به تأخیر بیندازند.

وی با اشاره به اینکه سکته مغزی علاوه بر مسائل جسمی، مسائل خانوادگی و اجتماعی را نیز در پی دارد، اضافه کرد: درمان سکته مغزی با تعیین نقشه راه و راهکار های لازم و پروتکل های درمانی مطابق با استاندارد های کشور تعیین شده و این کار با همکاری تیم های اورژانس و پزشکان مغز و اعصاب انجام می شود و تا حد زیادی درمان های مناسب و دارو های ضدلخته شدن خون تحت پوشش واقع شده است، اما در مورد امکانات آنژیوگرافی و برداشتن لخته خون علی رغم فراهم شدن امکانات با کمبود هایی روبه رو هستیم.

وی توصیه کرد: افراد دچار سکته مغزی حتماً دوز بوستر یا سوم واکسن کرونا را تزریق کنند؛ ضمن اینکه باید نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا نیز اقدام کرده و هم زمانی این دو واکسن نیز ایرادی ندارد.

وی در مورد رابطه سکته مغزی و کرونا، ابراز داشت: مطالعاتی در دو سال اخیر اجرا شده و احتمال اینکه فردی که کرونا گرفته دچار سکته مغزی شود زیاد است، اما کرونا، چون میزان لختگی خون را زیاد می کند ریسک سکته مغزی در بیماران کرونا بیشتر است؛ چرا که در اثر ضعف بیشتر، تحرک فرد کم شده و احتمال سکته مغزی را افزایش می دهد.

وی تأکید کرد: افرادی که زمینه فشار خون و دیابت را دارند باید نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری داشته باشند؛ ضمن اینکه افرادی که دچار سکته های ناقص می شوند، یعنی افرادی که دچار حادثه سکته شده، اما خوشبختانه سیستم عروق بیمار لخته را تجزیه کرده است.

وی ادامه داد: اما نکته مهم این است که باید افراد سکته گذرا را نیز جدی بگیرند و این افراد خوش شانس بودند که عوارض پایدار سکته مغزی را نداشته اند، اما باید منشأ و علت سکته پیدا شده و مصرف دارو ها نیز شروع شود.

مجتبی خزاعی، دبیر سیزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی با اشاره به محور های این کنگره گفت: سکته حاد و درمان آن، مدیریت و درمان سکته های مزمن، پیشگیری از سکته با خونریزی های مغزی، بازتوانی از جمله محور های این کنگره است.

وی ادامه داد: این کنگره با حضور سخنرانان داخلی و خارجی در تاریخ 24 تا 26 آذرماه در کتابخانه ملی به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.

بابک زمانی، استاد بیماری های مغز و اعصاب در این نشست با اشاره به اینکه تا 7، 8 سال پیش درمان سیستماتیک سکته مغزی در کشور ما صورت نمی گرفت، گفت:، اما با همکاری انجمن سکته مغزی ایران و معاونت درمان وزارت بهداشت پیگیری های لازم در این خصوص صورت گرفت و این کار انجام می شود.

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مردم به موضوع اهمیت درمان فرد دچار سکته مغزی در سه چهار ساعت اول سکته توجه می کنند، گفت: با آنکه در دوران کرونا بیمارستان ها با مسائل زیادی روبه رو بودند، اما درمان سکته مغزی را انجام می دادند و این کار تعطیل نشده است.

این استاد مغز و اعصاب با بیان اینکه فاصله درمان ما در مورد سکته مغزی با دنیا زیاد است اضافه کرد: تلاش می کنیم این فاصله درمانی نزدیک تر شود؛ ضمن اینکه بیشترین بار برعهده نورولوژیست هاست که بدون هیچ مابه ازای اقتصادی این درمان را انجام می دهند، اما پزشکان جوان در این حوزه دریافتی مناسبی به خصوص در منطقه ها محروم ندارند.

زمانی با اشاره به احتمال سکته مغزی و رابطه آن با زوال عقل، گفت: کسانی که یکبار سکته کرده اند، مهمترین فاکتور برای سکته مجدد را دارند و پزشک باید علت سکته اول را بررسی کند.

وی با اشاره به عوامل مؤثر در بروز سکته مغزی در افراد، گفت: فشار خون، قند خون، چربی خون و عدم فعالیت فیزیکی، میزان نمک مصرفی در غذا های آماده و آلودگی هوا از جمله عوامل مؤثر در بروز سکته مغزی است.

وی در مورد اینکه آیا استرس نیز در بروز سکته مغزی مؤثر است، یادآور شد: استرس نیز مانند همه بیماری ها در بروز سکته اثر دارد، اما اغراق در میزان اثر آن باعث غفلت فرد در سایر علل بیماری می شود؛ به طوری که اگر فرد دچار سکته مغزی شده بیش از حد روی استرس تمرکز کند ممکن است باعث عدم پاسخگویی مناسب به پزشک درباره بیماری خود باشد و در مورد نقش اضطراب و استرس در مورد سکته اغراق شده است.

احسان شریفی پور عضو انجمن سکته مغزی نیز در این نشست با بیان اینکه سکته مغزی مطالبه جدی در جامعه است، گفت: سکته مغزی و قلبی به تنهایی 50 درصد مرگ و میر در ایران را تشکیل می دهد؛ ضمن اینکه سالانه 100 هزار سکته مغزی نو در کشور صورت می گیرد و میزان سکته مغزی در ایران بالاتر از بسیاری از کشور های دنیاست.

وی اضافه کرد: میزان سکته مغزی در ایران 150 در یکصدهزار نفر است؛ چرا که مردم ما دچار چاقی، فشار خون و مصرف سیگار بیشتری هستند و باید این ریزفاکتور ها در جامعه پائین بیاید.

وی با بیان اینکه 110 مرکز درمان در کشور امکان درمان سکته مغزی را دارند، گفت: در هر سکته مغزی در هر ثانیه 36 هزار نورون مغز از بین می رود و بسیاری از افراد بعد از سکته اول دچار سکته بعدی می شوند.

منبع: فرارو

به "3 نشانه مهم سکته مغزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 نشانه مهم سکته مغزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید