طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی خوشمزه با فر و بدون فر
به گزارش وبلاگ خوراکی، این روزها پیراشکی به دلیل تنوع و دستور تهیه آسانش بسیار مورد استقبال افراد به ویژه بچه ها قرار گرفته است. این غذای خوشمزه که از آن به عنوان غذای فست فودی هم یاد می شود نه تنها با خمیرهای مختلف آماده می شود بلکه مواد میانی شان هم می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. دستور تهیه انواع پیراشکی ها در مطالب قبلی گفته شده است، حال قصد داریم شما را با طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.
- سیب زمینی بزرگ سه عدد
- پیاز یک عدد
- تخم مرغ یک عدد
- آرد سفید یک لیوان
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- قارچ خردشده یک لیوان
- فلفل دلمه ای خردشده نصفه لیوان
- پنیرپیتزا یگ چهارم لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی
1. پوره سیب زمینی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی نیاز است که پوره سیب زمینی را آماده کنید. قابلمه ای را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت میانه بگذارید. با جوش آمدن آب داخل قابلمه سیب زمینی های شسته شده را داخل آن انداخته و در آن را بگذارید. 30 دقیقه زمان دهید تا سیب زمینی ها کامل پخته شوند. بعد از آن که از پخت آن ها مطمئن شدید، آن ها را با آب سرد بشویید و پوست شان را بگیرید. آن ها را در کاسه ای ریخته و با کمک گوشت کوب خوب له کنید. ظرف را کنار بگذارید تا پوره تان کامل خنک شود. با خواندن طرز تهیه خمیر پیراشکی فوری با کمی آرد و خمیرمایه می توانید خمیر این پیراشکی را آماده و تنها سیب زمینی را به عنوان مواد میانی به کار ببرید.
2. گوشت چرخ کرده و قارچ را تفت دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی پیازها را نگینی خرد و در تابه ای مناسب سرخ کنید. بعد از سبک شدن پیاز ها، گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و با یکدیگر خوب تفت دهید. در ادامه قارچ ها و فلفل دلمه ای خردشده را هم به دیگر مواد داخل تابه اضافه کرده و خوب با یکدیگر تفت دهید. در صورت تمایل می توانید کمی رب گوجه یا سس گوجه فرنگی به موادتان بزنید. حال در تابه را بسته و حرارت را کم کنید تا گوشت با قارچ کم کم بپزد. بعد از گذشت 15 دقیقه نوبت آن است که پنیرپیتزا را روی مایه پیراشکی تان ریخته و هم بزنید. بعد از آب شدن پنیر حرارت را خاموش کنید. با این مواد میانی، طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ را هم می توانید امتحان کنید.
3. مواد را با پوره سیب زمینی مخلوط کنید
در ادامه طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی ، تخم مرغ را به همراه آرد و مابقی نمک و فلفل به پوره خنک شده اضافه کرده وبا دست هایتان خوب ورز دهید. روی یک سطح صاف یا یک سینی کمی آرد بپاشید و خمیر پیراشکی سیب زمینی روی آن بگذارید. اگر احساس کردید خمیر پیراشکی تان شل است میتوانید کمی آرد سفید به آن اضافه کرده و دوباره ورز دهید. برای آن که خمیر سیب زمینی تان بهتر عمل آید می توانید روی آن را برای یک تا دو ساعت بپوشانید و کنار بگذارید. طرز تهیه پیراشکی مرغ خوشمزه را هم با خمیر سیب زمینی می توانید امتحان کنید.
4. پیراشکی ها را آماده کنید
حال در ادامه مراحل طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی دست هایتان را با روغن کمی چرب کنید و میزان یک توپ کوچک از خمیر بردارید، بعد از کمی ورز دادن آن را در کف دست تان به شکل یک دایره باز کنید تا یک قاشق از مایه پیراشکی را داخل آن بریزید. لبه های خمیر را بهم بچسبانید و با کمک دو انگشت خوب فشار دهید که از هم باز نشوند. این کار را تا جایی تکرار کنید که خمیر و مایه گوشتی تان تمام شوند. شما این کار را با کاتر هم می توانید انجام دهید تا پیراشکی های یکسانی داشته باشید. پیراشکی ها را روی سینی آرد پاشیده شده با فاصله از هم بچینید. شکل، میزان و نحوه بستن پیراشکی های سیب زمینی به سلیقه شما بستگی دارد. طرز تهیه پیراشکی با خمیر نانوایی را هم برای میهمانی هایتان می توانید امتحان کنید.
5. پیراشکی های سیب زمینی را سرخ کنید
در تابه ای مناسب روغن بریزید و با توجه به حجم تابه تان پیراشکی های سیب زمینی را در آن سرخ کنید. پیراشکی های سرخ شده را روی یک دستمال جذب روغن یا یک توری قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود. در ادامه آن ها را در ظرف سروتان بچینید و با سس روی آن ها را تزئین کنید. شما به راحتی برای میهمانی هایتان طرز تهیه امپانادا پیراشکی اسپانیایی را هم می توانید امتحان کنید.
پیراشکی سیب زمینی را حتما برای بچه ها خود درست کنید؛ چرا که عاشقش می شوند.
نکات تکمیلی برای پخت بهتر پیراشکی سیب زمینی
پیراشکی از محبوب ترین غذاهای فست فودی است که می توان به راحتی آن را برای یک وعده غذایی آماده کرد. با این حال در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که آشپزی را برایتان لذت بخش تر خواهد کرد.
خمیر پیراشکی سیب زمینی را با چه روش های دیگری می توان آماده کرد؟
در طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی علاوه بر آن که از خود سیب زمینی پخته شده به عنوان خمیر می توانید استفاده کنید از خمیرهای آماده و تهیه شده با خمیرمایه هم می توانید استفاده کنید. اگر زمان و حوصله لازم را داشتید برای تهیه خمیر از طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه کمک بگیرید.
از انواع پیراشکی ها به چه مواردی می توان اشاره کرد؟
پیراشکی از آن دسته غذاهایی است که هم با خمیر غذایی و هم با خمیر شیرینی می توان تهیه کرد و مواد میانی هرکدام کامل فرق دارد. برای آشنایی بیشتر می توانید طرز تهیه پیراشکی دونات بازاری را بخوانید. با این حال با خواندن طرز تهیه پیراشکی اسفناج ساده و خوشمزه و طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل تفاوت آن را متوجه خواهید شد.
در تهیه پیراشکی سیب زمینی از چه مواد میانی باید استفاده کرد؟
انتخاب مواد میانی پیراشکی ها کامل به ذائقه شما بستگی دارد. تنها باید این نکته را در نظر داشته باشید که خمیر سنگین نشود تا هنگام سرخ کردن لبه های آن باز شود. با این حال فیله مرغ، ذرت، شوید، ژامبون و سوسیس بهترین گزینه مناسبی برای پر کردن پیراشکی ها به حساب می آیند. طرز تهیه پیراشکی سوسیس یکی از همین پیراشکی های خوشمزه است که با سوسیس پر شده است.
طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی در فر به چه صورت است؟
در تهیه پیراشکی این نکته را در نظر داشته باشید که می توان آن را به راحتی هم با فر و هم بدون فر تهیه کرد. پس نیاز است که فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده و سینی پیراشکی های سیب زمینی را به مدت 30 دقیقه در فر بگذارید. برای طلایی ترشدن پیراشکی ها آن ها را برای پنج دقیقه می توانید گریل کنید.
منبع: کتاب کاله