طرز تهیه خیارشور با سرکه، سرکه سیب و سرکه قرمز
به گزارش وبلاگ خوراکی، خیارشور یکی از همراهان اصلی انواع ساندویچ است که با گوجه و کاهو یک ترکیب مجذوب کننده برای انواع ساندویچ هستند. اما اگر دوست دارید طرز تهیه خیارشور خانگی را بدانید در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه خیارشور با سرکه را آنالیز کنیم. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خیارشور سرکه ای فوری و طرز تهیه خیارشور با آب نجوشیده را مرور نموده بودیم.
مواد لازم برای تهیه خیارشور با سرکه سیب
- خیار 2 کیلوگرم
- ترخون 3 یا 4 ساقه
- شوید خرد شده نصف پیمانه
- سیر یک بوته
- آب جوشیده سرد شده به مقدار لازم
- سرکه یک فنجان
- ادویه های مناسب ترشی نصف قاشق غذاخوری
- نمک دریا 2 قاشق غذاخوری
- فلفل سبز تند 2 عدد
طرز تهیه خیارشور با سرکه سیب
1. خیار و سبزیجات را بشویید
اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور با سرکه سیب این است که خیار و سبزیجات را خوب بشویید و خشک کنید. برای این کار بعد از آماده کردن ظرف شیشه ای مناسب، سبزی ها را خوب بشویید و داخل آبکش بگذارید تا آبش برود و خوب خشک گردد سپس خیارها را بشویید و خوب خشک کنید. سیر را پوست بگیرید و بشویید و کنار بگذارید.
2. سیر، شوید و ترخون را روی خیارها قرار دهید
اکنون که همه سبزیجات و خیار خوب خشک شده اند، سیر، شوید و ترخون را به همراه خیارها داخل شیشه قرار دهید. در حین کار، ظرف را چند بار روی زمین بکوبید تا فضاهای خالی بین خیارها پر گردد و خیار بیشتری در ظرف جا گردد. سپس سرکه سفید و نمک را اضافه کنید.
نکته: توجه داشته باشید که اگر مقدار سرکه را افزایش دهید، خیارشور شما تردتر و ترش تر می شوند.
3. ظرف شیشه خیارشور را ببندید
در خاتمه و در آخرین مرحله از طرز تهیه خیارشور با سرکه سفید، آب جوشیده شده خنک شده را روی آن ها بریزید و یک حبه قند روی آن بگذارید و در ظرف را محکم ببندید و حدود 24 ساعت بگذارید بماند.
نکات تکمیلی برای تهیه خیارشور
همان طور که دیدید طرز تهیه خیارشور در منزل بسیار ساده است اما از قدیم گفته اند خیارشور به دست باید بیاید. اما راز این که خیارشور به دست شما بیاید چیست؟ کافی است نکات و فوت وفن های تهیه خیارشور را بدانید و رعایت کنید.
طرز تهیه خیارشور با سرکه قرمز
شیوه تهیه خیارشور با سرکه قرمز تفاوت خاصی با تهیه سرکه سفید ندارد بنابراین از همان روش بالا بهره ببرید.
تفاوت سرکه قرمز و سرکه سفید برای تهیه خیارشور
واقعیت این است که سرکه سفید و قرمز تفاوت هایی غیر از رنگ شان با هم دارند که خوب است بدانید. سرکه قرمز و سفید هم از لحاظ طعم، مقدار اسیدیته و هم کاربرد تفاوت دارند. بنابراین اگر دوست دارید خیارشورتان رنگ خاصی نداشته باشد بهتر است سرکه سفید را بهره ببرید اما اگر دوست دارید خیارشورتان ترشی ملایم تری داشته باشد قطعا سرکه قرمز گزینه خوبی است. از لحاظ اسیدیته هم مقدار اسیدیته سرکه سفید بسیار بیشتر است پس اگر مشکل معده دارید احتمالا سرکه قرمز برای شما بهتر است.
اما در پاسخ به این سوال که کدام سرکه برای تهیه خیارشور بهتر است باید گفت این موضوع کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
نکات کلی برای نگهداری و جلوگیری از کپک زدن خیارشور
خیارشور را پس از باز کردن درب ظرف، باید در یخچال نگهداری کنید. این کار از کپک زدن خیار جلوگیری می نماید و به شما امکان می دهد مدت طولانی تری آن را نگه دارید.
علاوه بر این، مراقب باشید دست های چرب، قاشق های چرب یا هر چیز چرب دیگری وارد محلول ترشی نشوند. در بیشتر موارد عدم رعایت این نکته باعث کپک زدن خیارشور می گردد.
منبع: کتاب کاله